
Chili con carne med selleri og gulerødder
Ingredienser
- 1 stk. Løg
- 2 Fed Hvidløg
- 2 Stk. Friske røde chilier
- 3 spek. Olivenolie Til stegning
- 1 tsk Spids kommen
- 1 hel Kanelstang
- 500 g Hakket oksekød
- 300 g Knoldselleri
- 3 stk Gulerødder
- 2 Dåser Flået tomater
- 1 Dåse Kikærter
- 1 Dåse Røde bønner
- ½ Savojkål Spidskål kan også anvendes
- salt og peber Efter behag
Servering
- Græsk youghurt
- Bredbladet persille
Noter
1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilirene, og hak dem fint. Varm olien op i en tykbundet gryde. Steg løg og hvidløg, til de er klare. Tilsæt chili, spids kommen og kanelstang. Tilsæt kødet, og brun det godt. Skræl selleri og gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Vend selleri, gulerødder og flåde tomater i gryden. Fyld en af de tomme tomatdåser med vand, og hæld vandet i gryden. Læg låg på, og lad retten simre i 40 minutter. Tilsæt kikærter og bønner, og lad retten simre i yderligere 20 minutter. Smag til med salt og peber.
2. Skær savojkålene i stimler, og vend dem i chili con carne lige før servering.
3. Servering: Anret chili con carne i skåle, og top med yoghurt og lidt persille.
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]