Lækker burger med kalvekød og syltede løg

Burger med kalv, avocado og syltede rødløg.

Den gode café-burger får ekstra smag med tomatpesto og syltede rødløg

INGREDIENSER TIL BURGER
600 g hakket kalvekød
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. herbes de
Provence-krydderi, f.eks. fra Urtekram
salt og friskkværnet peber
1 spsk. smør + 1 spsk.
olivenolie til stegning
250 g frisk mozzarella
4 grove boller
1 glas tomatpesto
grøn salat
2 avocadoer
2-4 kviste bredbladet persille
SYLTEDE RØDLØG
2 rødløg
1 dl eddike
1 dl sukker
1 spsk. salt
friskkværnet peber
1 tsk. fennikelfrø




Opskrift – sådan laver du burger med kalv, avocado og syltede rødløg

1. Rør kødet sammen med sennep, Provence-krydderi, salt og peber. Form kødet til 1-1½ cm tykke bøffer. Varm smør og olie op på en pande, og steg bøfferne i 3 minutter på hver side. Læg skiver af mozzarella på toppen af hver bøf, mens den steger færdig.
2. Syltede rødløg: Pil løgene, og skær dem i tynde både. Kog de øvrige ingredienser op i en gryde, til sukker og salt er opløst. Læg løgene i et patentglas, og hæld lagen over.
3. Lun bollerne, og smør dem med tomatpesto. Skyl salaten; læg den på underbollen, og læg bøffen med mozzarella ovenpå. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Top bøfferne med avocado, syltet rødløg og persille, og læg overbollen
TIP: De syltede rødløg kan holde sig mindst en uge i køleskabet.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]