Go Back

Italienske kødboller med friskhakket persille, hvidløg, parmesan

Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 1 minute
Ret Hovedret
Køkken Italian
Antal 8

Ingredienser
  

Kødboller

  • 500 g Flæskefars
  • 500 g Oksefars
  • 2 dl Friskhakket persille
  • 50 g Revet parmesanost
  • 4 Fed Finthakket hvidløg
  • 1 dl Rasp
  • 1/2 dl Mælk
  • 2 dl Hvedemel Panering
  • Salt Efter behov
  • Peber Efter behov

Tomatsovs

  • 4 stk. Chalotteløg
  • 3 Fed Hvidløg
  • 1 stk. Rød chili
  • 1/4 dl. Hvidvinseddike
  • 3 Dåser Hakkede tomater
  • 1 Brik Passata (500 ml)
  • 1 dl Sorte oliven hakket
  • 1 dl Friskhakket basilikum
  • 1 Spsk Friskhakket oregano

Pasta

  • 500 g Frisk pasta
  • Salt og friskkværnet peber Efter behag

Noter

Kødboller
Rør farsen sammen med persille, parmesanost, hakket hvidløg, rasp, mælk, salt og peber. Brug en gaffel til at blande det eller kør det i en røremaskine på lave omdrejninger.
Brug en spiseske til at forme små kødboller på størrelse med en valnød og rul dem derefter i hvedemel. Varm en pande godt op med olie i og brun kødbollerne efterhånden som du får dem lavet. Husk at vende dem tit. De skal kun have et par minutter på panden inden du lægger dem i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 180 grader og begynd på sovsen.
Tomatsovs
Hæld alle ingredienser til sovsen i en kasserolle og varm det igennem inden du hælder det over kødbollerne i fadet. Sæt fadet ind i ovnen og lad det stå i 15 minutter mens du sætter vand over til pastaen. Prøvesmag en kødbolle og se om den er gennembagt - den må gerne være blød, bare den ikke er rå. Bliver kødbollerne stegt og bagt for længe, så bliver de hårde, så hold godt øje med dem. Den friske pasta skal bare koges i 3-4 minutter.
Serveres oven på den friske pasta og drysses med friskrevet parmesan.